Omotiverad? Ta en dusch...Motivation är inte konstant. Du känner säkert igen dig vid det där tillfällen du har känt dig tokmotiverad. Du har sett en inspirerande film eller ett Youtube klipp. Du har fått en fantastisk idé som du vill genomföra. Du har träffat en inspirerande person som fått igång dig till handling. Eller det är Januari och du är toktaggad för att ta tag i din träning...


Men motivationen är inte konstant. Det är fullt naturligt att din motivation kommer och går och ibland - försvinner helt. Vad gör du när du inte är motiverad?

Om svaret blir, "jag väntar tills motivationen återkommer" då är du helt fel ute. Motivation är inte något konstant. Motivation kommer inifrån men du måste skapa den utifrån. Varje gång vi gör något som vår hjärna uppfattar som bra för oss så belönas vi med dopamin. När dopamin utsöndras så infinner sig en känsla av välbefinnande, vi mår helt enkelt bra. Men för att utsöndra dopamin så måste vi "sätta igång systemet". Du har kanske hört uttrycket, "det är inte träningen som är jobbig, det är att ta sig till träningen som är det jobbiga.."


Så nästa gång du känner dig omotiverad så kör igång en inspirerande podcast, kolla på ett Youtube klipp som kickar igång din motivation. Sen snörar du på dig träningsskorna och tar dig ut i naturen eller till gymmet. Väl där när du igång så kommer ditt belöningssystem att kicka igång och du kommer att få en dusch av dopamin och en känsla av välmående infinner sig.


Så mycket bättre att ge upp eller hur...?

62 views0 comments