Mata din motivation

Ok, du har satt ditt mål och är sjukt taggad att sätta igång!Du leverar efter din utsatta plan men helt plötsligt kommer den där motivationsdippen. Den kommer jag lovar dig... Där står du, motivationen är som bortblåst och du är på väg att ge upp..


Låt oss först backa en aning - som jag skrivit om i tidigare blogginlägg, de du redan läst (",) så är det av största vikt att du sätter upp ett specifikt mål innan du överhuvudtaget startar din målresa.


Ett SMART mål som inkluderar ditt varför. Gör du ett grundligt förarbete så kommer dina chanser att lyckas mångfaldigas - mer inlägg om detta kommer!


Så, tillbaka till motivationen.. 


Motivation är inte statistisk eller ständig, du går inte runt och känner dig toktaggad 24/7 eller hur? Motivationen kommer inifrån men du måste mata din motivation utifrån - make sense? Inte? Då ska ska jag förklara. 

När vi känner oss motiverade till någonting så är det en stark känsla, en känsla av tillfredsställelse, vi är glada och känner att livet ler mot oss och det går precis som vi vill. Den motivationen du känner kommer inifrån i form av en härlig känsla i kroppen helt enkelt!

Det är just denna känsla du måste föda och mata. Detta gör du genom att ta reda vad just du "går igång på". Se till att du har förebilder som du ser upp till, personer som har gjort jobbet och lyckats! Vad har de gjort? Hur har de nått framgång? Lyssna på poddar, läs böcker, kolla You Tube klipp som du blir inspirerad av. Du känner säkert igen den där känslan när du sett på en film eller ett kort klipp på nätet och du blir sjukt inspirerad och får en varm och härlig känsla i kroppen.

Omge dig med människor som "gjort jobbet", låt dig inspireras och fråga dem, hur gjorde du? Sök inspirationen hos andra.

Se även till att när du väl bestämt dig och satt ditt mål så ser du till att de du umgås är på din sida. Deras uppgift är att pusha dig och heja på under din resa och lyfta dig när du befinner dig i en uppförsbacke. Du vill inte ha någon som säger, "ja du var ju duktig som försökte iallafall.."(?!) Tvärtom vill du att den som supportar dig säger "upp i sadeln igen, du lärde dig något av ditt misslyckande, kör på! Du är på väg!"

Fattar du skillnaden?


Så låt oss wrap this up och göra en checklista för din framgång!

- Sätt ett mål, specifikt, SMART mål

- Koppla ditt varför till ditt mål (finns mer om att läsa om detta i bloggen)

- Sök inspiration, nätet, poddar, videoklipp, andra som lyckats

- Omge dig med människor som lyckats och se till att dina närmaste är dina största supportar och utmanar dig och inte stryker dig medhårs

Så där! Nu är du redo att sätta igång!

18 views0 comments

Recent Posts

See All