Låt mig få trolla bort dina rädslor....Att utvecklas ska göra ont...


Jag menar då givetvis inte att du ska känna fysisk smärta, det jag syftar på är den mentala smärtan, eller rättare sagt rädsla. Rädsla är en naturlig del i en utvecklingsfas.

Vad är då rädsla? Rädsla är en känsla, just det en känsla och inget annat.

En rädsla kan inte skada dig men rädsla kan skrämma livet ur dig. När du ska göra något nytt som du inte gjort förut så kan du känna rädsla, när du ska på en anställningsintervju så kan du känna rädsla, när du tänker på dina mål kan du känna rädsla. Ibland så kan du tom känna så mycket rädsla - att du ger upp, du går inte vidare, du stannar upp i din trygghetszon, där det är fluffigt, bekvämt och sådär mysigt och bekvämt.

Du kan träna upp din rädsla. Eller som Johannes Hansen säger, din modmuskel.

För det är precis vad det är, ditt mod är en muskel. Ju mer du tränar att möta dina rädslor desto större blir din modmuskel. Jämför det med att gå till gymmet, du kan inte få biffiga biceps genom att gång på gång lyfta de lätta vikterna.....


Precis så är det med din modmuskel, ju oftare du möter dina rädslor och går emot känslan som uppstår ju större modmuskel kommer du få. När du inte tränat din modmuskel på ett tag så måste du starta om och ditt mod växer.


Aktiviteten du gör spelar inte någon större roll, rädsla är rädsla. Med detta menar jag känslan är den samma men situationerna kan se annorlunda ut.

Precis som med träning så kan du träna allsidigt, möta dina rädslor i alla möjliga situationer.... eller träna grenspecifikt.

Om du för exempel känner dig väldigt obekväm med att möta nya människor som du inte känner - ja då är det precis det du ska göra. När du gör dessa aktiva handlingar - då växer din modmuskel.

Låt mig upprepa - rädsla är en känsla och den har bara den kraft den ger dig.


Varför ska du låta en känsla som inte kan skada dig, bara skrämma dig stå i vägen för dina mål?


Sådär, bli nu riktigt obekväm och rädd, känn känslan av rädsla - men gör det ändå...