Framgång är inte bara toppar och dalar


Hur ser du på dina framgångar?


När vi tänker tillbaka på våra framgångar så har vi en förmåga att minnas våra "toppar och dalar". De gånger vi presterade på topp, nått vårt mål, levererat hela vägen..

Dessa framgångstoppar förknippas starkt med lycka, en känsla av välbefinnande och måluppfyllelse. Det är naturligt att framgångar följs av perioder då vi inte presterar på topp, motivationen dalar och vi presterar inte som vi vill. Du blir stressad, du får känslan av att du inte går framåt och stagnerar. Du känner besvikelse och när du tänker tillbaka på när du presterade på topp så känns det i det närmaste omöjligt att komma tillbaka.


Vi har alla tillfällen i livet där allt gick som på räls... Tänk tillbaka på ett tillfälle i livet där du var precis där du ville vara. En ganska härlig känsla eller hur? Nu har det gått en tid och du har tappat motivationen och varje gång du tänker tillbaka på din topprestation så känns det stört omöjligt att komma tillbaka på toppen och du ger upp. Vägen till toppen är sällan rak, tvärtemot är vägen dit ofta kantad av svårigheter och hinder. Det är din förmåga att använda din erfarenhet vid dina tidigare "misslyckade" försök som gör att du kommer gå framåt.


Istället för att tänka på framgång som toppar och dalar så se det som en långsitktig resa. Det är de små stegen och förändringarna på din väg mot målet som kommer göra den stora skillnaden. Fokusera på de små vinsterna och framgångarna på din väg mot toppen.