Den ultimata guiden till ditt nyårslöfte


De finns de som påstår att somliga blir motiverade två gånger per år.. Efter sommaren är slut och när det nya året börjar.

Jag tillhör dem som anser att en förändring inte startar på det nya året eller för att det är Måndag, en förändring startar varje dag.


Om du trots detta har satt ett nyårslöfte - den ultimata guiden för att lyckas!


Vision


Det första du ska skapa dig är din vision. Din vision ska återspegla ett framtida tillstånd. Din vision behöver inte vara realistiskt eller tidsbundet. Koppla in vilka känslor du har till din vision, hur mår du? Vad ser du? En vision är en resa, se din vision som bergen långt bort i horisonten. Du kan med fördel göra en sk moodboard. Ta fram ett stort papper och börja fyll pappret med bilder som symboliserar din vision. Undvik att använda ord istället använder du bilder eller teckningar som ger liv åt din vision.
Varför


Det är viktigt att du kopplar ett varför till din målsättning. Ditt varför berättar varför vill du ska/vill uppnå ditt mål. Ställ dig frågor som, vad är vinsten i om jag når mitt mål? Hur kommer jag att känna mig? Varför är det viktigt att jag ska uppnå mitt mål? Ditt varför är din motivation och drivkraft framåt.